De acum inainte va veti putea fabrica propria bere de calitate, complet naturala si cu un gust grozav!   Bucurati-va de propria bere, fara aditivi si conservanti. Alegeti tipul de bere dorit (din gama oferita de noi) si rezultatul este sub controlul dumneavoastra.

 Speram sa profitati timp indelungat de bucuria de a fabrica propria bere!

A face bere este o activitate placuta si uimitoare pntru ca exista atatea variante in care va puteti fabrica propria bere. Nu va trebuie decat cateva lucruri pentru a face acasa una dintre cele mai bune beri pe care le-ati baut vreodata.

 1) Recipinet de fermentare - Recipientul de fermentare este cel in care se produce procesul de fermentare, unde zaharul este transformat in alcool.

 2) Concentrat de hamei cu malt - cutia cu concentrat contine toate ingredientele necesare pentru a face bere: malt din cereale, hamei si o punguta cu drojdie de bere uscata sub capacul de plastic. Tot ce trebuie sa adaugati dumneavoastra este apa.

 3) Zahar pentru fermentare - adauga zaharul necesar pentru a obtine concentratia de alcool dorita si a da un plus de gust berii.Se poate folosi si zahar obisnuit

 4) Soluite de sanitizare a recipientului - Pentru ca berea dumneavoastra sa iasa bine este extrem de important sa sanitizati corespunzator recipientul de fermentare (si sticlele).

 5) Sticle - Pentru a carbonata, stoca si servi berea aveti nevoie de sticle. Sticlele PET de diverse capacitate sau sticle de “sticla”, capsate cu ajutorul capsatorului din oferta.

 6)Hidrometru - instrument de masurare a densitatii berii, pentru a stabili daca fermentarea primara a luat sfarsit.

 7)Sifon - instrument pentru umplerea facila a sticlelor

Acestea sunt etapele procesului:

1.Curatarea si sanitizarea

Una dintre principalele cauze de esec in fabricarea de bere este contaminarea cauzata de curatarea si sanitizarea neadecvata a recipientului de fermentare si a celorlalte ustensile.
Orice obiect care urmeaza sa fie folosit la fabricarea berii trebuie mai intai curatat si apoi sanitizat. Nu folositi detergent sau sapun.

Curatarea se face astfel:
- inmuitati echipamentul in apa pana cand se inmoaie rezidurile.
- inlaturati rezidurile cu o carpa moale si clatiti bine.
- curatati bine zonele greu accesibile precum capatul de insurubat al robinetului.
Nu folositi niciun fel de obiect de curatare care poate zgaria plasticul.

Pentru sanitizare se procedeaza astfel:
- puneti 1/2 de ceasca de inalbitor fara parfum in recipientul de fermentare.
- umpleti-l apoi cu apa rece.
- puneti toate celelalte ustensile in recipient si lasati la inmuiat cel putin 30 minute.
- clatiti cu apa calda pentru a inlatura orice urma si miros de clor.
- capacul recipientului de fermentare trebuie doar curatat si apoi clatit cu apa calda.

Pentru usurinta, puteti folosi VWP - produsul il gasiti in zona accesorii - curata si dezinfecteaza foarte eficient!

2.Pregatirea maltului

Luati kitul de bere si indepartati-i capacul de plastic, instructiunile si punga cu drojdie. Puneti cutia cu fundul in sus in chiuveta (sau intr-o galeata) in apa calda timp de 10 minute. (Astfel continutul se va inmuia  va curge mult mai usor).

3.Amestecarea

Deschideti kitul de bere  cu un desfacator de conserve si varsati continutul in recipientul de fermentare. Clatiti resturile de concentrat din cutie cu apa calda spre fierbinte. Adaugati apoi 1 kg de zahar pentru fermentare si 2 litri de apa clocotita. Amestecati pana se omogenizeaza. Asezati recipientul de fermentare in pozitie verticala pentru a face mai usoara imbutelierea, intr-un loc in care temperatura se va mentine intre 21 si 27 grade Celsius.

Nota: Atunci cand este plin, recipientul de fermentare este greu si nu poate fi mutat usor.
Umpleti-l cu apa rece pana la semnul de 23 litri si amestecati. In cazul in care calitatea apei lasa de dorit, folositi apa fiarta si racita. Aveti acum must de bere.

4.Etansarea

Fixati capacul pe fementare si apasati pentru a fi fixat bine si uniform peste fermentare.
Montati garnitura rosie.Prin ea introduceti bucata de plastic de cca 5 cm ce vine cu sifonul.
Acesta are rolul de a permite eliminarea dioxidului de carbon rezultat in urma fermentarii.

5.Berea

Daca temperatura se mentine intre 21 - 27 grade Celsius, fermentarea va fi gata in 4-7 zile.

Masurarea densitatii specifice
Pentru a verifica daca berea este gata pentru imbuteliere folositi hidrometrul pentru a masura densitatea specifica a berii. Scoateti cu grija bere cu ajutorul sifonului si umpleti tubul indejuns incat hidrometrul sa pluteasca. Cititi scala gradata acolo unde hidrometrul iese desupra lichidului. Cu cat procesul de fermentare avanseaz, berea va deveni mai putin densa, iar hidrometrul se va lasa mai jos in tub. Atunci cand berea este gata, hidrometrul indica intre aceeasi valoare la citiri in 2 zile consecutive.

Nota: Hidrometrul se foloseste numai pentru a indica daca mustul de bere a fermentat complet inainte de imbuteliere.Atentie! Sanitizati sifonul cand veti scoate berea din fermenter, altfel riscati sa depreciati bere produsa!

6.Imbutelierea

Spalarea sticlelor
Sticlele trebuie spalate foarte bine inainte de imbutelierea berii.Folositi VWP pentru o curatare si sanitizare sigura.Pentru a refolosi sticlele, clatiti-le imediat dupa utilizare si lasati-le la scurs. Se pot sanitiza si cu un capac de inalbitor fara parfum amestecat cu apa rece timp de cel putin o ora. Clatiti cu apa rece pentru a inlatura orice urma si miros de clor.

Nota: Apa fiarta sau calda dauneaza PETurilor, deci nu folositi decat apa rece pentru a le curata.

Carbonatarea
Pentru a dezvolta dioxid de carbon in sticla. trebuie adaugate bomboane de carbonatare sau zahar.Pentru o dozare sigura si usurinta, folositi Coopers Carbonation Drops. Folositi cate 1 bomboana pentru sticle de 345-375 ml si cate 2 bomboane pentru sticle de 740-750 ml. Se poate adauga si zahar - 1 lingurinta la 500 ml.

Umplerea sticlelor
Sanitizati sifonul si atasati-l la fermenter.Umpleti sticlele 2/3 din lungimea gatului sticlei pentru a lasa spatiu suficeint pentru carbonatare.Sifonul este prevazut cu un sistem care impiedica tragerea sedimentelor.In cazul in care acestea ajung totusi in sticla, nu este nici o problema,se vor depune pe fundul sticlei.In cazu in care se vor bea aceste sedimente, nu va ingrijorati, depunerile contin vitamina D si B si sunt foarte saantoase pentru Dvs.!

Capacele
Insurubati capacele la sticlele PET sau capsati cu atentie sticlele cu ajutorul capastorului pentru etansare. Dupa etansare, intoarceti sticla de 4 ori cu susul in jos pentru a amesteca berea si zaharul.Continuati sa etansati si sa intoarceti fiecare sticla.

7.Stocarea

Pastrati sticlele in pozitie verticala intr-un loc cu temperatura aerului intre 21 si 27 grade Celsius timp de 7 zile. Puteti consuma berea dupa minim 7 zile de la imbuteliere.
Cu cat pastrati berea nedeschisa mai mult, cu atat va avea o savoare mai buna, bulele se vor micsora,iar depunerile de drojdie vor deveni mai dense.

Felicitari!

 Acum va puteti odihni si savura propria bere, cu aroma si ingrediente complet naturale!

 

Alte produse la fel de interesante

Viziteaza site-ul Fiiberar.ro pe ShopMania

LibraPay

Icon securitate LibraPay