1. Unde gasesc drojdia?

 Sub capacul de plastic al fiecarei cutii de concentrat vet gasi un pachet de drojdie uscata.

2.Cat timp dureaza sa fac berea?

 Dupa reteta standard dureaza numai doua saptamani. Daca faceti berea dupa retete cu ingrediente in plus, va fi nevoie de mai mult timp. Pentru cele mai complexe retete poate dura pana la 6 luni ca berea sa fie degustata. In general, berea este mai buna daca este lasata mai mult timp sa fermenteze (si la prima fermentare si la cea finala - in sticla).

3. De ce am nevoie pentru a face bere?

 A face bere este o activitate placuta si uimitoare pntru ca exista atatea variante in care va puteti fabrica propria bere. Nu va trebuie decat cateva lucruri pentru a face acasa una dintre cele mai bune beri pe care le-ati baut vreodata.

 1) Recipinet de fermentare - Recipientul de fermentare este cel in care se produce procesul de ermentare, unde zaharul este transformat in alcool.

 2) Concentrat de hamei cu malt - cutia cu concentrat contine toate ingredientele necesare pentru a face bere: malt din cereale, hamei si o punguta cu drojdie de bere uscata sub capacul de plastic. Tot ce trebuie sa adaugati dumneavoastra este apa.

 3) Zahar pentru fermentare - adauga zaharul necesar pentru a obtine concentratia de alcool dorita si a da un plus de gust berii.Se poate folosi si zahar obisnuit

 4) Soluite de sanitizare a recipientului - Pentru ca berea dumneavoastra sa iasa bine este extrem de important sa sanitizati corespunzator recipientul de fermentare (si sticelele).

 5) Sticle - Pentru a carbonata, stoca si servi berea aveti nevoie de sticle. Sticlele PET de diverse capacitate sau sticle de “sticla”, capsate cu ajutorul capsatorului din oferta.

4. Este bine sa deschid recipientul de fermentare in timpul procesului de fermentare?

Nu.Exista posibilitatea sa intre in recipient un organism strain care sa strice berea. Cel mai bine este sa aveti incredere ca drojdia isi face treaba. Daca vreti sa verificati nivelul de fermentare al berii, puneti o lumina puternica pe recipientul de fermentare si observati daca mustul scoate bule sau daca inca exista spuma la suprafata mustului.

5. Dupa 7 zile berea este inca tulbure. Pot sa o imbuteliez?

Mai asteptati o vreme. Uneori procesul de fermentare dureaza mai mult, in special daca recipientul a stat la temperaturi mai mici decat trebuia sau daca a fost adaugat prea mult zahar sau drojdie veche. In unele cazuri poate sa dureze pana la trei sau patru saptamani pana ca fermentarea sa fie completa si berea sa poata fi transferata in sticle.

6. Recipientul de fermentare are izolator de aer?

Recipientul de fermentare furnizat de noi nu este prevazut cu un izolator de aer traditional. Este insa fabricat astfel incat sa elibereze automat CO2 si sa impiedice microorganisme contaminante sa intre inauntru. Presiunea pozitiva produsa in timpul fermentarii tine la distanta microorganismele ce ar putea sa contamineze berea. Pentru cele mai bune rezultate, tineti recipientul de fermentare la o temperatura constanta pe toata durata procesului de fermentare.

7. Pot sa filtrez berea?

Filtrarea berii este o operatiune complicata pentru berarul care isi fabrica berea acasa deoarece necesita cilindri presurizati si placi filtrante la presiune inalta. Filtrarea prin filtru de cafea sau panza de tifon nu face decat sa strice berea. Cea mai usoara modalitatea de a obtine bere limpede este sa lasati sedimentele sa se depuna pe fundul recipientului si sa nu il agitati in timpul imbutelierii.

8. Sticlele (si capacele) se pot refolosi?

Daca sunt curatate si sanitizate corespunzator, acestea pot fi refolosite. Verificati-le de zgarieturi pe interior, pentru ca in acestea se pot aduna bacterii.Atata timp cat aveti grija de sticle si le verificati, acestea pot fi refolosite fara grija.

 

 

Alte produse la fel de interesante

Viziteaza site-ul Fiiberar.ro pe ShopMania

LibraPay

Icon securitate LibraPay