1. Pot sa fac cidru in recipientul pentru bere?

Da, puteti face cidru in recipientul pentru bere. Pastrati recipeintul cu bere departe de razale soarelui In cazul cidrului nu va faceti probleme, acesta nu este afectat de razele solare.

2. Cidrul contine gluten?

Nu.

3. Cat timp va fi cidrul bun de baut?

Depinde de continutul de alcool. In general, acesta este bun de baut aproximativ 6 luni. Cidrul mai tare va tine mai mult.

4. Cidrul este inca tulbure dupa doua saptamani. Pot sa il imbuteliez?

Gustati-l. Daca este acru si sec (ca vinul alb) este gata de imbuteliere. Se va limpezi in sticla, dupa ce va fi pus la frigider. Daca este inca dulce, mai lasati-l la fermentat inca o saptamana si apoi gustati-l din nou.

5.Trebuie neaparat sa imbuteliez cidrul sau pot sa il beau direct din recipent?

Chiar daca doriti sa beti cidru necarbonatat, va recomandam sa il imbuteliati. Daca are contact prea mult timp cu sedimentele (mai mult de aproximativ 4 saptamani) va capata un gust neplacut.

6. Pot sa pun fructe proaspete in cidru?

Nu va recomandam sa folositi fructe proaspete. Pulpa acestora contine bacterii care pot strica cidrul.

7. Exista vreun tip de drojdie de cidru care sa fermenteze la temperaturi mai scazute?

Nu exista alt tip de drojdie pentru cidru, dar puteti incerca o drojdie de tip ale (cea uscata sau cea lichida). Acest tip de drojdie fermenteaza la temperaturi usor mai scazute si dau un cidru putin mai dulce si mai putin aromat.Nu va recomandam sa folositi drojdie de tip lager pentru cidru.

 

 

Alte produse la fel de interesante

Viziteaza site-ul Fiiberar.ro pe ShopMania

LibraPay

Icon securitate LibraPay