Berea fara alcool
Chiar daca se numeste "bere fara alcool", nu este posibil sa fabrici o bautura complet non-alcoolica atunci cand se folosesc metode naturale de maturare (fermentarea in sticla). Astfel, procentul de alcool al berii fabricate dupa reteta de "bere fara alcool" este de 0.7 %.
Bere slaba
Termenul de "bere slaba" inseamna, in functie de tara, fie o bere cu putini carbohidrati, fie o bere cu un continut scazut de alcool (dar cu acelasi gust ca al unei beri beri normale). Continutul de alcool al unei beri slabe este de 2.2 % - 3.2 %.
Bere cu continut mediu de alcool
Multi iubitori de bere consuma in mod obisnuit bere cu continut mediu de alcool. De ce? Pentru ca, in general, bauturile cu un continut mediu de alcool sunt savuroase si au personalitate si mai putin alcool (in jur de 3.3 % - 4.2 %).
Lager
Termenul lager se refera la orice bere slaba, aprinsa. Termenul "lager" se referea, la origine, la o metoda de fabricare a berii care folosea drojdie care fermenteaza la baza, urmata de o perioada de stocare la rece numita "lagering". Berile din ziua de azi care se incardreaza la categoria "lager" sunt cele fabricate cu drojdie care fermenteaza la baza.
Pe vremuri, in Europa berea se fabrica pe timp de iarna (pentru a se evita contaminarea) si apoi era pastrata pentru a fi consumata vara. Berea lager este lasata la fermantat la temperaturi mai mult timp si la temperaturi mai mici decat berea tip ale. Berea lager are o culoare mai deschisa si o aroma pregnanta de hamei, este intens carbonatata si are un gust mai aspru si pronuntat.
Ale
Exista foarte multe tipuri de bere de tip ale. In mare, o bere ale este orice bere fermentata cu drojdie de tip ale. De obicei, berile ale au o usoara aroma de fructe, o buna consistenta si pot avea sau nu un gust mai pronuntat de hamei.
Stout
Este o bere neagra, de obicei fermentata la suprafata. Culoarea inchisa este data de coacerea intensa a maltului. "Stout" insemna, la inceput, "bautura foarte tare din malt" ca sa citam un scrib din anul 1677 si "o bere deosebit de tare numita stout care se amesteca cu un alt tip de bere pentru a o face mai slaba", dupa cum spunea un altul. Denumirea berii este cuvantul "stout", care inseamna o persoana robusta, cu un corp puternic si viguros, sens pe care se pare ca si l-a pastrat pana in secolul al XIX-lea.Cu toate acestea, astazi berea stout nu mai inseamna o bere tare, chiar daca este consistenta si puternica. Cea mai cunoscuta bere stout din lume, Guinness, are un continut de alcool de numai 4 %.
Inainte berea stout era considerata o bere ale tare pentru ca berile negre sunt ascociate cu un continut mai ridicat de alcool. Astazi, berile stout sunt foarte inchise la culoare, insa nu au neaparat un continut mai ridicat de alcool.
Berea tare
Berea tare este orice bere de tip ale, lager sau stout cu un continut de alcool mai mare de 6 %. Pe langa starea de caldura pe care o da alcoolul, berea tare poate deveni mai buna in timp (daca este maturata natural), asemenea vinului.
Berea fara alcool
Chiar daca se numeste "bere fara alcool", nu este posibil sa fabrici o bautura complet non-alcoolica atunci cand se folosesc metode naturale de maturare (fermentarea in sticla). Astfel, procentul de alcool al berii fabricate dupa reteta de "bere fara alcool" este de 0.7 %.
Bere slaba
Termenul de "bere slaba" inseamna, in functie de tara, fie o bere cu putini carbohidrati, fie o bere cu un continut scazut de alcool (dar cu acelasi gust ca al unei beri beri normale). Continutul de alcool al unei beri slabe este de 2.2 % - 3.2 %.
Bere cu continut mediu de alcool
Multi iubitori de bere consuma in mod obisnuit bere cu continut mediu de alcool. De ce? Pentru ca, in general, bauturile cu un continut mediu de alcool sunt savuroase si au personalitate si mai putin alcool (in jur de 3.3 % - 4.2 %).
Lager
Termenul lager se refera la orice bere slaba, aprinsa. Termenul "lager" se referea, la origine, la o metoda de fabricare a berii care folosea drojdie care fermenteaza la baza, urmata de o perioada de stocare la rece numita "lagering". Berile din ziua de azi care se incardreaza la categoria "lager" sunt cele fabricate cu drojdie care fermenteaza la baza.
Pe vremuri, in Europa berea se fabrica pe timp de iarna (pentru a se evita contaminarea) si apoi era pastrata pentru a fi consumata vara. Berea lager este lasata la fermantat la temperaturi mai mult timp si la temperaturi mai mici decat berea tip ale. Berea lager are o culoare mai deschisa si o aroma pregnanta de hamei, este intens carbonatata si are un gust mai aspru si pronuntat.
Ale
Exista foarte multe tipuri de bere de tip ale. In mare, o bere ale este orice bere fermentata cu drojdie de tip ale. De obicei, berile ale au o usoara aroma de fructe, o buna consistenta si pot avea sau nu un gust mai pronuntat de hamei.
Stout
Este o bere neagra, de obicei fermentata la suprafata. Culoarea inchisa este data de coacerea intensa a maltului. "Stout" insemna, la inceput, "bautura foarte tare din malt" ca sa citam un scrib din anul 1677 si "o bere deosebit de tare numita stout care se amesteca cu un alt tip de bere pentru a o face mai slaba", dupa cum spunea un altul. Denumirea berii este cuvantul "stout", care inseamna o persoana robusta, cu un corp puternic si viguros, sens pe care se pare ca si l-a pastrat pana in secolul al XIX-lea.Cu toate acestea, astazi berea stout nu mai inseamna o bere tare, chiar daca este consistenta si puternica. Cea mai cunoscuta bere stout din lume, Guinness, are un continut de alcool de numai 4 %.
Inainte berea stout era considerata o bere ale tare pentru ca berile negre sunt ascociate cu un continut mai ridicat de alcool. Astazi, berile stout sunt foarte inchise la culoare, insa nu au neaparat un continut mai ridicat de alcool.
Berea tare
Berea tare este orice bere de tip ale, lager sau stout cu un continut de alcool mai mare de 6 %. Pe langa starea de caldura pe care o da alcoolul, berea tare poate deveni mai buna in timp (daca este maturata natural), asemenea vinului.