Densimetru must 25 cm
Instrument indispensabil pentru producerea vinul de casa.
Indica nivleul de zahar din must.
Cu ajutorul acestui instrument puteit sa::
- vedeti când vinul este complet fermentat
- calculati cât alcool este produs în vin
- obtine vin dulce la plinatatea potrivita
- sa verificati daca vinul fermenteaza
- sa verificati cat de sec este vinului
- sa vedeti când este timpul sa trageti vinul de pe drojdie
- sa vedeti cât de departe a ajuns fermenta?ia
- sa calculati cât de mult zahar este necesar pentru a da o anumita tarie alcoolica
- sa va asigurati ca vinul nu este prea sec, ceea ce confera un gust prost, o plinatate slaba si o perioada de valabilitate mai scurta
- sa calculati dulceata vinului
- sa calculati adaugarea de zahar pentru vinul tare (daca luati tot zaharul odata, fermentatia se opreste
- sa masurati continutului de zahar la începutul fermentatiei, urmariti fermentatia ti vedeti când este gata.