Hameiul ( Humulus lupulus)
Hameiul nu a fost intotdeauna piatra de temelie pentru fabricarea berii. Inainte de hamei, berarii foloseau tot felul de lucruri sa de un gust aparte berii - cum ar fi iarba neagra sau pelinul. Hameiul pentru bere a inceput sa fie cultivat comercial inca din evul mediu si totul a inceput in Germania. Mai tarziu a ajuns si in alte regiuni, prin intermediul negustorilor olandezi.
Peletii de hamei de la Bulldog vin intr-o gama larga, in cantitati diverse si sunt de tipul T90. Peletii vin in pliculete ca cele de ceai, pentru utilizare facila sau in pungi cu straturi metalice partial vidate si umplute cu azot, pentru prospetime indelungata.
Hameiul din SUA
Hameiul american ne duce cu gandul la tipuri de bere precum APA, IPA sau DIPA. Unul din tipurile de hamei folosit la inceput a fost Cascade, dezvoltat in anii 50, ce a dus mai tarziu la alte tipuri de hamei cu note de citrice Centennial, Chinook si Simcoe. Notele de citrice, pin si fructe tropicale sunt dominante in hameiul american si datorita continutului ridicat de acid alfa, sunt perfecte si ca hamei pentru amareala.
Hameiul din Marea Britanie
Hameiul din Marea Britanie este cunoscut pentru continutul scazut de acid alfa si notele ierbale, florale si de fructe. Toate tipurle de hamei britanic sunt potrivite pentru beri de tip bitter, porter, stout si brown ale, dar pot fi folosite si pentru berile americane corespondente.
Hameiul din Cehia
Saaz este unul dn cele mai populare tipuri de hamei din Cehia si chiar din lume. Acesta e unul din hameiurile nobile. Hameiul din Cehia e folosit mai ales in beri lager, iar Saaz este unul din hameurile folosite in faimosul Pilsner Urquell.