Berea a salvat lumea

Potrivit unui documentar de 43 de minute realizat de Discovery Channel intitulat " Cum a salvat berea lumea", berea a fost responsabila pentru nasterea si dezvoltarea civilizatiei umane si este ce mai mare inventie din istorie. Documentarul ilustreaza cum revolutia agicola a izbucnit datorita nevoii de a face bere, ceea ce a dus la numeroase inventii - plugul, roata,irigatiile.Orasele au fostconstruite intr-un efort de a face si mai multa bere pentru locuitori.Alte inventii au decurs de aici,asa cum ar fi matematica,ce trebuia stapanita de fermierii care aveau campuri din ce in ce mai intinse si trebuia o cuantificare a productiei.Limbajul scris a fost vital pentru a tine inregistrari ale comertului cu bere in continua crestere.  Documentarul continua in a demonstra ca fiecare inventie, inovatie si eveniment marcant din istoria umanitatii a fost, la origine,datorat dragostei pentru bere a oamenilor.

In Germania exista o conducta de bere! 

Mereu practici si intotdeauna rapizi in a rezolva o urgenta legata de bere, germanii au construit la Veltins Arena o conducta de berede 5 km lungime ce interconecteaza barurile din arena, livrand peste 52.000 de litri de bere la un meci.Conducta este legata la un  rezervor si livrarea de bere se face foarte rapid in momentele aglomerate de la evenimente.

Prima reteta de bere

 Prima reteta de bere se pare ca ne parvine de la ve chea civilizatie sumeriana.Reteta in sine este un imn  inchinat zeite i sumeriene Ninkasi.  Reteta a luat forma unei rugaciuni deoarece majoritatea populatiei nu stia
sa scrie si sa citeasca, aceasta fiind metoda cea mai potrivita pentru a o tine minte.

 

  

  Femeile si berea     

   In vremuri stravechi, producerea berii era intotdeauna o activitate a femeilor. Era considerata o indatorire foarte importanta si nobila.In vechiul Peru, berea era fabricata de femei ale elitei societatii.Criteriile pentru alegerea femeilor erau foarte stricte - o femeie trebuia sa fie de familie nobila sau extrem de frumoasa. In Egiptul antic exista o lege scrisa care interzicea barbatilor fabricarea si vinderea berii.
   

Inundatie de.... bere

Micuta localitate St. Giles de langa Londra a fost victima celei mai mari inundatii cu bere din lume .Potrivit, BBC, pe 17 octombrie 1814, Meux’s Brewery Co Ltd din Tottenham Court Road a suferit o explozie la cei 1.2 m ilioane litri de bere, provocand moartea a 9 persoane, distrugerea fabricii de bere, a 2 case din apropiere si a unui pub. Sunetul exploziei a fost asa de puternic, incat s-a auzit de la 10 km departare. Desi tsunami-ul de bere a ucis 9 persoane si a distrus 4 cladiri, a adus bucurie la mii de oameni!

 

Cea mai scumpa bere din lume

Vielle Bon Secours este cea mai scumpa bere din lume.Berea este asa de scumpa incat este vanduta intr-un singur bar din Londra.Partea nostima a berii de 500 delire/750 euro sticla este ca lumea spune ca aparent nu are deloc un gust grozav.

Viziteaza site-ul Fiiberar.ro pe ShopMania

LibraPay

Icon securitate LibraPay